ACTA SOCIETAT GASTRONOMICA DEL PIRINEU 2016

ACTA 
Assembles dels socis de la 
SOCIETAT GASTRONÒMICA DEL PIRINEU 


Reunits en una sala de l’Hotel del Golf , cedida pel soci Alberto Lucarini, els socis prèviament convocats, celebren l’Assemblea General de la Societat, d’acord amb el següent ordre del dia: 

1r.- Lectura i aprovació, si s’escau, de la darrera Assemblea 

2n.- Lectura i aprovació, si s’escau, dels comptes de 2015 

3r,- Precs i preguntes. 

Hi assisteixen els següents socis:
Josep Ma Ferrer 
Mercè Arderiu 
Josep Pous – vocal 
Lluís Arderiu – secretari  
Quico Vidal 
Ethel Salvador 
Maite Buscail 
Lluís Dolcet – vocal 
Joan Trescents – tresorer 
Josep Cortés 
Anna Ricart 
Josep Ma Massó 
Elisenda Capdevila 
Joan Calix 
Anna Martínez 
Montserrat Samsó 
Jordi Bota - President 

S’obre la sessió a les 8 del vespre sota la presidència del Sr. Jordi Bota i actuant de secretari el Sr. Lluís Arderiu. 

El Jordi Bota  saluda als presents i els agraeix la seva assistència. 

1r.- Es llegeix l’Acta de l’Assemblea del 21 de febrer del 2015, que és aprovada per unanimitat. 

2n.- En Lluís Arderiu presenta i explica els comptes del 2015, i respon a les preguntes que se li fan. 


El resum dels comptes que presenta és: 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

R E S U M   2 0 1 5 



 
 






 
 

 
 
 


 
 

Ingressos 
Despeses 
Diferència 


 
 
Conceptes 
 
 
 


 
 

 
 
 


 
 
Quotes 
3.635,00 
 
3.635,00 


 
 
Apadrinaments i manteniment ceps 
0,00 
2.027,36 
-2.027,36 


 
 
Matança 
 
 
0,00 


 
 
Calçotada 
 
 
0,00 


 
 
Gilf i dinar 
 
 
0,00 


 
 
Despeses generals 
 
972,13 
-972,13 


 
 
Despeses bancàries 
 
130,80 
-130,80 


 
 
Varis (festa naps i altres) 
152,00 
152,00 
0,00 


 
 
3a Sortida 
428,00 
463,00 
-35,00 


 
 
Pendent pagar 
 
 
0,00 


 
 

 
 
 


 
 
Total 
4.215,00 
3.745,29 
469,71 


 
 

 
 
 


 
 
Préstecs pendents 
 
 
0,00 


 
 

 
 
 


 
 

4.215,00 
3.745,29 
469,71 


 
 
 
 
 
 
 
 
 

1.- Fa esment al fet que degut a que no hi va haver collita de raïm no es va passar el càrrec per apadrinament de ceps. 

A pesar d’això s’ha tancat l’exercici amb un superàvit de 469,71 euros. 

Proposa que encara que no hi hagi collita, es cobri la quota d’apadrinament, ja que sinó les despeses de la vinya carreguen per igual a tots els socis, fet que no considera just per aquells que no van fer apadrinaments. Salt de pàgina 
També presenta un quadre comparatiu dels últims anys, que és: 

 
2010 
2011 
2012 
2013 
2014 
2015 
 
 
 
 
 
 
 
I n g r e s s o s 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Quotes socis 
4.710,00 
6.261,00 
3.629,00 
4.450,00 
4.150,00 
3.635,00 
Apadrin. i mant. ceps 
260,00 
1.487,00 
1.370,00 
1.865,00 
2.560,00 
0,00 
 
 
 
 
 
 
 
Activitats 
 
 
 
 
 
 
Matança del porc 
1.800,00 
860,00 
590,00 
1.170,00 
 
 
Calçotada 
1.430,00 
1.485,00 
915,00 
 
 
 
Golfus 
 
2.305,00 
 
 
 
 
1a Sortida Cultural 
 
 
 
 
720,00 
428,00 
2a Sortida cultural 
 
 
 
 
364,00 
 
 
 
 
 
 
 
 
Altres 
 
 
202,00 
167,00 
 
152,00 
 
 
 
 
 
 
 
Subvencions 
 
 
 
 
 
 
Aportacions voluntàries 
 
 
 
 
 
 
Préstecs 
835,00 
1.135,00 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Total 
9.035,00 
13.533,00 
6.706,00 
7.652,00 
7.794,00 
4.215,00 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
D e s p e s e s 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Generals 
593,36 
1.666,74 
906,72 
951,78 
1.116,38 
972,13 
Bancàries 
148,62 
235,23 
364,36 
241,98 
227,11 
130,80 
 
 
 
 
 
 
 
Vinya 
4.655,66 
4.903,94 
2.066,60 
3.654,71 
3.561,66 
2.027,36 
 
 
 
 
 
 
 
Activitats 
 
 
 
 
 
 
Matança del porc 
1.814,01 
1.510,42 
1.039,87 
1.882,27 
917,20 
 
Calçotada 
1.378,73 
1.447,88 
1.039,28 
200,00 
 
 
Golfus 
 
2.217,69 
 
 
 
 
1a Sortida cultural 
 
 
 
 
810,00 
463,00 
2a Sortida cultural 
 
 
 
 
392,00 
 
Varies 
 
 
 
 
 
152,00 
 
 
 
 
 
 
 
Altres 
 
121,01 
 
 
 
 
Total 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Devolució préstecs 
450,00 
 
1.500,00 
550,00 
 
 
Préstecs pendents 
 
 
500,00 
 
 
 
Pendent pagar 
 
 
1.617,00 
265,92 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Total 
9.040,38 
12.102,91 
9.033,83 
7.746,66 
7.024,35 
3.745,29 
 
 
 
 
 
 
 
Diferència 
-5,38 
1.430,09 
-2.327,83 
-94,66 
769,65 
469,71 
S’aproven els comptes presentats. 

2n.- El Jordi Bota explica el funcionament de La Vinya. 

Comenta que altra cop aquest any no ha donat raïm, pel que no tindrem ocasió de provar-lo, i que a més es van morint cada any alguns ceps. 

Proposa anar substituint els ceps que han mort, i els que puguin morir en el futur, per altres nous de tipus més adequats i que en principi ens donen més garanties de ser productius en el terreny que ocupem, tipus Pinot Noir o altres que ens aconsellin. 

També explica que ha contactat amb un grup de Bagà i ha arribat a un acord perquè vinguin a fer el manteniment amb procediments molt naturals. 

3r.- La Etel Salvador explica la sortida que vem fer el ........ a San Sadurní. Érem uns 25 i vem visitar l’espai de Xocolates Simó i Coll i les caves Recaredo. 

Als dos llocs vem ser molt ben acollits i vem rebre moltes explicacions per part del personal, que en el cas de Recaredo van ser els propietaris, que apart d’ensenyar-nos totes les instal·lacions, ens van obsequiar amb un suculent aperitiu ben regat amb cava. 

La jornada va ser tot un èxit 

Explica algunes idees per portar a terme aquest any.  

D’un dia a Barcelona, potser una d’un parell de dies per visitar alguna bodega de formatges a la regió de Roquefort, Delta de l’Ebre, també 2 dies, o altres. 

4t.- Es planteja si hem d’intentar organitzar activitats per als socis o obertes a tothom. No hi ha una opinió molt definida. 

El Josep Ma Massó creu que en tot cas han de ser activitats relacionades directament amb la Gastronomia i amb La Cerdanya. 

En tot cas s’insisteix en la necessitat de més implicació dels socis, tan en l’aspecte d’aportar idees com en el portar-les a terme. 

Cap a les 21,- hores i  no havent-hi més temes a tractar, es dona per acabada l’Assemblea i passem a les taules preparades per sopar tots els assistents.


Puigcerdà, 12 de març de 2016

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada