ACTA
Assembles dels socis de la
SOCIETAT GASTRONÒMICA DEL PIRINEU
Reunits en una sala de l’Hotel del Golf , cedida pel soci Alberto Lucarini, els socis prèviament convocats, celebren l’Assemblea General de la Societat, d’acord amb el següent ordre del dia:
1r.- Lectura i aprovació, si s’escau, de la darrera Assemblea
2n.- Lectura i aprovació, si s’escau, dels comptes de 2015
3r,- Precs i preguntes.
Hi assisteixen els següents socis:
Josep Ma Ferrer
Mercè Arderiu
Josep Pous – vocal
Lluís Arderiu – secretari
Quico Vidal
Ethel Salvador
Maite Buscail
Lluís Dolcet – vocal
Joan Trescents – tresorer
Josep Cortés
Anna Ricart
Josep Ma Massó
Elisenda Capdevila
Joan Calix
Anna Martínez
Montserrat Samsó
Jordi Bota - President
S’obre la sessió a les 8 del vespre sota la presidència del Sr. Jordi Bota i actuant de secretari el Sr. Lluís Arderiu.
El Jordi Bota saluda als presents i els agraeix la seva assistència.
1r.- Es llegeix l’Acta de l’Assemblea del 21 de febrer del 2015, que és aprovada per unanimitat.
2n.- En Lluís Arderiu presenta i explica els comptes del 2015, i respon a les preguntes que se li fan.
El resum dels comptes que presenta és:
R E S U M 2 0 1 5
| |||||||
Ingressos
|
Despeses
|
Diferència
| |||||
Conceptes
| |||||||
Quotes
|
3.635,00
|
3.635,00
| |||||
Apadrinaments i manteniment ceps
|
0,00
|
2.027,36
|
-2.027,36
| ||||
Matança
|
0,00
| ||||||
Calçotada
|
0,00
| ||||||
Gilf i dinar
|
0,00
| ||||||
Despeses generals
|
972,13
|
-972,13
| |||||
Despeses bancàries
|
130,80
|
-130,80
| |||||
Varis (festa naps i altres)
|
152,00
|
152,00
|
0,00
| ||||
3a Sortida
|
428,00
|
463,00
|
-35,00
| ||||
Pendent pagar
|
0,00
| ||||||
Total
|
4.215,00
|
3.745,29
|
469,71
| ||||
Préstecs pendents
|
0,00
| ||||||
4.215,00
|
3.745,29
|
469,71
| |||||
1.- Fa esment al fet que degut a que no hi va haver collita de raïm no es va passar el càrrec per apadrinament de ceps.
A pesar d’això s’ha tancat l’exercici amb un superàvit de 469,71 euros.
Proposa que encara que no hi hagi collita, es cobri la quota d’apadrinament, ja que sinó les despeses de la vinya carreguen per igual a tots els socis, fet que no considera just per aquells que no van fer apadrinaments. Salt de pàgina
També presenta un quadre comparatiu dels últims anys, que és:
2010
|
2011
|
2012
|
2013
|
2014
|
2015
| |
I n g r e s s o s
| ||||||
Quotes socis
|
4.710,00
|
6.261,00
|
3.629,00
|
4.450,00
|
4.150,00
|
3.635,00
|
Apadrin. i mant. ceps
|
260,00
|
1.487,00
|
1.370,00
|
1.865,00
|
2.560,00
|
0,00
|
Activitats
| ||||||
Matança del porc
|
1.800,00
|
860,00
|
590,00
|
1.170,00
| ||
Calçotada
|
1.430,00
|
1.485,00
|
915,00
| |||
Golfus
|
2.305,00
| |||||
1a Sortida Cultural
|
720,00
|
428,00
| ||||
2a Sortida cultural
|
364,00
| |||||
Altres
|
202,00
|
167,00
|
152,00
| |||
Subvencions
| ||||||
Aportacions voluntàries
| ||||||
Préstecs
|
835,00
|
1.135,00
| ||||
Total
|
9.035,00
|
13.533,00
|
6.706,00
|
7.652,00
|
7.794,00
|
4.215,00
|
D e s p e s e s
| ||||||
Generals
|
593,36
|
1.666,74
|
906,72
|
951,78
|
1.116,38
|
972,13
|
Bancàries
|
148,62
|
235,23
|
364,36
|
241,98
|
227,11
|
130,80
|
Vinya
|
4.655,66
|
4.903,94
|
2.066,60
|
3.654,71
|
3.561,66
|
2.027,36
|
Activitats
| ||||||
Matança del porc
|
1.814,01
|
1.510,42
|
1.039,87
|
1.882,27
|
917,20
| |
Calçotada
|
1.378,73
|
1.447,88
|
1.039,28
|
200,00
| ||
Golfus
|
2.217,69
| |||||
1a Sortida cultural
|
810,00
|
463,00
| ||||
2a Sortida cultural
|
392,00
| |||||
Varies
|
152,00
| |||||
Altres
|
121,01
| |||||
Total
| ||||||
Devolució préstecs
|
450,00
|
1.500,00
|
550,00
| |||
Préstecs pendents
|
500,00
| |||||
Pendent pagar
|
1.617,00
|
265,92
| ||||
Total
|
9.040,38
|
12.102,91
|
9.033,83
|
7.746,66
|
7.024,35
|
3.745,29
|
Diferència
|
-5,38
|
1.430,09
|
-2.327,83
|
-94,66
|
769,65
|
469,71
|
S’aproven els comptes presentats.
2n.- El Jordi Bota explica el funcionament de La Vinya.
Comenta que altra cop aquest any no ha donat raïm, pel que no tindrem ocasió de provar-lo, i que a més es van morint cada any alguns ceps.
Proposa anar substituint els ceps que han mort, i els que puguin morir en el futur, per altres nous de tipus més adequats i que en principi ens donen més garanties de ser productius en el terreny que ocupem, tipus Pinot Noir o altres que ens aconsellin.
També explica que ha contactat amb un grup de Bagà i ha arribat a un acord perquè vinguin a fer el manteniment amb procediments molt naturals.
3r.- La Etel Salvador explica la sortida que vem fer el ........ a San Sadurní. Érem uns 25 i vem visitar l’espai de Xocolates Simó i Coll i les caves Recaredo.
Als dos llocs vem ser molt ben acollits i vem rebre moltes explicacions per part del personal, que en el cas de Recaredo van ser els propietaris, que apart d’ensenyar-nos totes les instal·lacions, ens van obsequiar amb un suculent aperitiu ben regat amb cava.
La jornada va ser tot un èxit
Explica algunes idees per portar a terme aquest any.
D’un dia a Barcelona, potser una d’un parell de dies per visitar alguna bodega de formatges a la regió de Roquefort, Delta de l’Ebre, també 2 dies, o altres.
4t.- Es planteja si hem d’intentar organitzar activitats per als socis o obertes a tothom. No hi ha una opinió molt definida.
El Josep Ma Massó creu que en tot cas han de ser activitats relacionades directament amb la Gastronomia i amb La Cerdanya.
En tot cas s’insisteix en la necessitat de més implicació dels socis, tan en l’aspecte d’aportar idees com en el portar-les a terme.
Cap a les 21,- hores i no havent-hi més temes a tractar, es dona per acabada l’Assemblea i passem a les taules preparades per sopar tots els assistents.
Puigcerdà, 12 de març de 2016

Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada