TROBADA CULTURAL-GASTRONOMICA DE LA S.G.P. A LLIVIA

Seguint la tònica de la primera trobada , la segona encara va anar millor perquè tots ja ens coneixíem i el temps va ser primaveral tot i trobar-nos a la tardor.


Vàrem començar per la visita al Museu de la Pagesia de Llívia , on hi ha una bona col·lecció d’estris, eines, vehicles, roba i tot allò que us podeu imaginar que hi era en les cases de pagès del nostre entorn.


Tot seguit vam visitar l’obrador artesà de productes làctics “Formatgeria de Llívia” on ens esperava en Jaume Ribot, que és el propietari i ens va fer una exhaustiva explicació sobre el procés de fabricació de iogurts i mató i les seves propietats i caducitats. Tots plegats vam sortir amb iogurts d’obsequi.


Molt a prop  ens esperava en Josep Pous per ensenyar-nos el procés de fabricació de la cervesa “Líbica”, totalment artesanal. Ens va mostrar els diferents llevats i altres components amb els que es fa la cervesa, fent diferenciacions entre els diferents tipus de cerveses que existeixen al mercat. En el seu altell vàrem poder descansar una estoneta tot prenent un aperitiu  que havia preparat la Societat Gastronòmica regat amb la cervesa que ens va obsequiar en Josep.


Per fer temps fins l’hora de dinar ens vam arribar fins el parc de Sant Guillem, a tocar del Segre, tot fent una agradable passejada.


Al restaurant “Ambassade de Llívia “ ens esperaven l’Albert i la  Melina ,també socis i propietaris del restaurant, que ens havien parat les taules per dinar al pati , ja que el temps ho permetia. Ni que dir que vàrem menjar “de conya”, aquí teniu el menú :


Aperitiu : Tapeta  de pasta de full amb seitó marinat.

   Verdures fresques d’un brou, gelat de mostassa Tupí de Cerdanya

Primer :  Pâté en croûte “tradició francesa” amanida i pickles en vinagre

Segon :   Xai dels Pirineus desossat farcit cuit en crouste fullada gratinat de  dauphinions

Postres: Baba al rom, nata amb vainilla mig montada

Aigua natural. Vi negre/blanc de la casa. Pa d’oli i de sègol de l’Ambassade de Llívia.

Cafè



André Bonnaure, mestre cuiner i soci honorífic, autor del llibre "Foie gras" també va assistir a la trobada i va fer entrega d’un exemplar a l’Albert i la Mélina.


La Societat Gastronòmica els va obsequiar amb un diploma .


I això va ser tot, comenceu a preparar-vos per la propera, que potser serà cap el febrer.                                                                                                                                                       

Puigcerdà, 1 de novembre del 2014





Societat Gastronòmica del Pirineu

La Comissió Cultural














Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada