Seguint la tònica de la primera trobada , la segona
encara va anar millor perquè tots ja ens coneixíem i el temps va ser primaveral
tot i trobar-nos a la tardor.
Vàrem començar per la visita al
Museu de la Pagesia de Llívia , on hi ha una bona col·lecció d’estris, eines,
vehicles, roba i tot allò que us podeu imaginar que hi era en les cases de
pagès del nostre entorn.
Tot seguit vam visitar l’obrador
artesà de productes làctics “Formatgeria de Llívia” on ens esperava en Jaume
Ribot, que és el propietari i ens va fer una exhaustiva explicació sobre el
procés de fabricació de iogurts i mató i les seves propietats i caducitats.
Tots plegats vam sortir amb iogurts d’obsequi.
Molt a prop ens esperava en Josep Pous per ensenyar-nos
el procés de fabricació de la cervesa “Líbica”, totalment artesanal. Ens va
mostrar els diferents llevats i altres components amb els que es fa la cervesa,
fent diferenciacions entre els diferents tipus de cerveses que existeixen al
mercat. En el seu altell vàrem poder descansar una estoneta tot prenent un
aperitiu que havia preparat la Societat
Gastronòmica regat amb la cervesa que ens va obsequiar en Josep.
Per fer temps fins l’hora de
dinar ens vam arribar fins el parc de Sant Guillem, a tocar del Segre, tot fent
una agradable passejada.
Al restaurant “Ambassade de
Llívia “ ens esperaven l’Albert i la Melina ,també socis i propietaris del
restaurant, que ens havien parat les taules per dinar al pati , ja que el temps
ho permetia. Ni que dir que vàrem menjar “de conya”, aquí teniu el menú :
Aperitiu : Tapeta de pasta de full amb seitó marinat.
Verdures fresques d’un brou, gelat de
mostassa Tupí de Cerdanya
Primer :
Pâté en croûte “tradició francesa” amanida i pickles en vinagre
Segon :
Xai dels Pirineus desossat farcit
cuit en crouste fullada gratinat de
dauphinions
Postres: Baba al rom, nata amb vainilla mig
montada
Aigua natural.
Vi negre/blanc de la casa. Pa d’oli i de sègol de l’Ambassade de Llívia.
Cafè
André Bonnaure, mestre cuiner i
soci honorífic, autor del llibre "Foie gras" també va assistir a la trobada i va
fer entrega d’un exemplar a l’Albert i la Mélina.
La Societat Gastronòmica els va
obsequiar amb un diploma .
I això va ser tot, comenceu a preparar-vos per la
propera, que potser serà cap el febrer.
Puigcerdà, 1 de novembre del
2014
Societat Gastronòmica del Pirineu
La Comissió Cultural

Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada