ASSEMBLEA GENERAL - SOCIETAT GASTRONÒMICA DEL PIRINEU 2013

Reunits a l’hotel del Prado, per gentilesa del membre de la societat Lluís Dolcet, els socis previament convocats celebren l’Assemblea General de la Societat.

Hi assisteixen els següents socis:

Adserà, Carles
Arenas, Andreu
Arderiu, Antoni
Arderiu, Lluís
Arderiu, Mercè
Benito, Eduard
Besson, Joan
Berenguer, Carles
Boronat, Albert
Bota, Jordi
Buscail, Maite
Canongía, Carles
Capdevila, Elisenda
Casanovas, Toni
Castelló, Ignasi
Cortés, Josep
Duartis, Isabel
Ferré, Montserrat
Ferré, Kim
Ferrer, Josep Maria
Gómez, Cèlia
Gómez, Cuca
Jal, Mar
Lira, Josep
Lozano, Toni
Planas, Lluís Maria
Pous, Josep
Ravetllat, Xavi
Ricart, Anna
Ros, Àngels
Salvador, Etel
Sant, Manel
Serra, Neus
Trescents, JoanVidal, Quico
Zapata, Justina


S’obre la sessió a les 8 del vespre, sota la presidència de Jordi Bota i actuant com a secretari en Lluís Arderiu, amb el següent ordre del dia:

1r.- Lectura i aprovació de l’acta de la darrera Assemblea
2n.- Lectura i aprovació dels comptes de 2012
3r.- Lectura i aprovació del pressupost per 2013
4t.- Proposta modificació de quotes
5è.- Precs i preguntes

El president Jordi Bota saluda als presents i agraeix la nombrosa assistència.

Llegeix l’acta de l’anterior assemblea en Joan Besson, que és aprovada pels socis presents.

Respecte a temes d’aquella acta, en Jordi Bota comenta que ja s’ha fet un contracte de cessió en ús del terreny on està ubicada la Vinya, signat per la propietària i el president, per a un període de 20 anys i amb unes determinades condicions. Es dona lectura al document que és molt ben acceptat pels socis assistents.
 
En Lluís Arderiu presenta els comptes del 2012 i en dona les necessàries explicacions, responent a les preguntes que es fan.

El resum els comptes que presenta són:

RESUM 2012

Ingressos ............ 6.706,00 €
Despreses ........... 9.033,83 €
Diferència ........... -2.327,83 €

Comenta que vist els resultats es fa indispensable incrementar les quotes, i que la Junta ha pensat passar dels 37 euros anuals a 50, però en dos rebuts de 25 euros cadascún, a principi d’any i pel juny, però la major part d’assistents creu que és millor fer un sol rebut, cosa que evidentment és més senzill i no té tant cost bancari com fer-ne dos.

S’acorda per gran majoria fer un sol rebut per la quota de soci, de 50 euros, que es passarà al cobrament de l’1 al 5 de març cada any, i que les aportacions per a manteniment dels ceps es presentarà pel cobrament de l’1 al 5 de juny.

Es demana amb insistència que tots els socis donin les corresponents instruccions al seu banc per evitar devolucions de rebuts, que donen moltes despeses i feina de trucades personals per acabar cobrant-los.

Ressalta que l’any passat de 106 rebuts que es van girar, hi van haver 34 devolucions, amb les corresponents despeses, i que després de fer les oportunes trucades, 13 van pagar.
En Lluís Arderiu presenta a continuació el pressupost pel 2013:

Es preveu uns ingressos per quotes de socis de 5.000,- euros
Per apadrinaments i manteniment de ceps 2.400,- euros

No es consideren els ingressos, ni despeses per activitats perquè hem d’aconseguir que s’autofinancin.

Quant a despesa preveiem unes despeses generals de 1.500 euros
Despeses bancàries de 400,-
Despeses de treballs a la vinya 3.000,- euros
Devolució préstecs 500,-
Despeses pendents pagar 1.617,- euros

El que dona un pressupost bastant equilibrat amb un superàvit teòric de 383,- euros

Per part de la Junta, es torna a comunicar als socis que encara no ho han fet que és bon moment per apadrinar ceps. La vinya comença a donar vi, i tot just té 3 anys, i ara queden molts ceps disponibles, i hi ha socis, que ja en tenen apadrinats, que estan interessats en apadrinar-ne més. No voldríem que el dia de demà quan la vinya estigui en ple rendiment, algú volgués apadrinar ceps i ja no n’hi hagués disponibles..

El Jordi Bota explica que han sortit 64 ampolles de vi, bastant bó per cert, i com que encara no és suficient per donar un a ampolla per cada cep apadrinat, s’acorda donar una sola ampolla per persona que té algun cep apadrinat, tant si en té 1 com 10, d’aquesta manera quedaran unes 24 ampolles per poder donar a alguns dels restaurants que ens donen el seu suport i que són socis, o per altres compromisos que puguin sorgir. Estem segurs que els propers anys ja es podrà donar una ampolla per cep, i encara en tindrem per vendre.

Algun soci demana si s’han sol·licitat ajuts o subvencions. En Jordi Bota explica que, en principi, en som contraris però que es farà algun contacte amb institucions adequades, com ara l’INCAVI, l'Institut Català del Vi.

L’Albert Boronat proposa facilitar el contacte i la informació electrònica, i s’ofereix per a registrar un blog a nom de la Societat, on es puguin anar penjant notícies, convocatòries, etc. I també que lliurement els socis puguin posar-hi comentaris. Se li agraeix i diu que en pocs dies estarà operatiu i que ell anirà cuidant de tenir-lo al dia. La direcció d'aquest blog, que ja està operatiu des del dia 10 de febrer del 2013, és: http://societatgastronomicadelpirineu.blogspot.fr/. Amb l'entrada en funcionament d'aquest blog, la societat tindrà doble presència a la xarxa ja que des del 2011 es disposa d'una pàgina al Facebook (Societat Gastronòmica del Pirineu).

També es comunica que en Josep Pous suggereix fer una fira d’artesans de Cerdanya, i que s’ofereix per intentar organitzar-ho.
 
I sense més qüestions per tractar, es dona per acabada l’assemblea a les 9,45 del vespre.

La Junta Directiva de la SGP continua constituïda per:
President
Jordi Bota
Vicepresident
Lluís Dolcet
Tresorer
Joan Trescents
Secretari
Lluís Arderiu
Cap de premsa
Joan Besson
Vocals
Josep Pous
Toni Casanovas
Toni Lozano
Josep Maria Masó
Jaume Seuva
Armando Sancho

Puigcerdà, 8 de febrer de 2013











2 comentaris:

  1. Hola, segur que esteu enterats que demà dissabte tenim Assemblea Anual de la Societat, als salons de l'Hotel del Prado.
    Allà ens veurem, i espero que siguem molts.
    a tots els que entrin al blog hi vegin aquest comentari, els convidaré demà mateix a una birra.
    Lluís Arderiu

    ResponElimina
  2. Jo m'hi apunto doncs a la birra Lluís!
    Albert BM

    ResponElimina