MATANÇA DEL PORC 2012

Matança del Porc 2012

El dilluns 30 d'abril vam celebrar una nova edició de la tradicional Matança del Porc. Va ser a Cal General, a Grèixer. Com us podeu imaginar, el porc estava ben alimentant i l'haviem engreixat amb molta cura.

Aquest era el programa de la jornada:

09h00 Matança.

10h00 Esmorzar típic de matança amb productes del porc.

15h00 Dinar amb fideus a la cassola i productes de la matança. Pa, vi, coques i cafés.

El preu del tiquet pels socis era de 25 € i de 30 € pels convidats

60 persones van participar en la festa de la Matança del Porc 2012

Amb un temps ideal per aquest tipus d'activitat, ja que durant tota la nit va estar nevant al Pirineu i ho va continuar fent durant el matí en aquesta primavera tan moguda.

Mentre que els que hi entenien es dedicaven a les activitats pròpies de la matança, treballant sense parar, les persones que ens van acompanyar per gaudir de la festa, socis de la societat i convidats, aprofitaven les brases per escalfar-se i per esmorzar al costat del foc.

El garrí, ben alimentat i maco, va pesar 163 quilos i va deixar aquest món sense enterarse'n gràcies a la destresa del personal de Cal General. D'ell, aquest any, es van elaborar 25 bulls blancs, 20 bulls de fetge, 30 llonganisses, 3 pans de fetge, 20 quilos de botifarra blanca i 20 quilos més de botifarra negra.

Enllestida tota la feina, es va rematar la festa amb un dinar, amb 60 comensals, a base d'amanida, fideus a la cassola, botifarra blanca i negra a la brasa i crema catalana de postres.

Després dels cafés i copes, el grup Sisco i Nando, com és costum, van posar la música per animar la ballaruca, amb la col·laboració de diversos voluntaris amants de la música i les cançons.






 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada